2007. augusztus 7-21. Mogyoróska

„Múltunk jelen időben"
A Mogyoróskán megrendezésre került táborban visszautaztunk a honfoglaló magyarság idejébe, majd a középkorban és a magyarországi betyárvilágban is 3-3 napot elidőzve érkeztünk vissza a jelenbe, ahol a mára már elfeledett, de az út során „ismét megismert” és „magunkkal hozott” értékeket újjá élesztettük.5.jpg
Mindezzel párhuzamosan készültünk a minden évben megrendezésre kerülő előadásunkra, mely idén három részből tevődött össze. A színpadul szolgáló rétre Kulánda Anni Villő vezetésével érkeztek hastáncos török lányok, majd Juhász Feco varázsolta át a fiúkat ritmusosan küzdő harcosokká és végül Hajdu Melinda, Török Ivett Dalma és Fehér Ákos által rendezett színdarab került bemutatásra , melyhez Garay János: Obsitos című műve adta a keretjátékot s közben Kodály Zoltán: Háry János zenejátékából csendültek fel dallamok. Az előadás nagy sikert aratott a falu lakói és a szomszédban táborozó cserkészcsapat körében!

Természetesen idén sem maradtak el a kiscsoportos élmények (beszélgetések, kiselőadások, számháború), a bütyköldék, a táncházak, daltanulás, kirándulások és a táborba érkező vendégeink színvonalas előadásai.

… folyt. köv.