2008. augusztus 4-17. Kommandó

Picture 431.jpgDSCF4809.JPGDSCF4804.JPGPicture 206.jpg

Az Úrnak 2008. esztendejében, nagyboldogasszony havának ez mái szent napján Isten segedelmével. Az vala szándékkal, hogy essze foglaljuk, s írasba rögzítsük dicső tetteinket kegyes királyunk még nagyobb dicsőségére.

 

Diez prima

Kezdődött az napon a hegyoldal occupatiojaval, majd az ebéd annectalásával, s folytatódott a nap a Laur lábánál fekvő falu népeinek megértésével az itteni szokások és hiedelmek felvételével és dokumentálásával. Estebéd után csapataink beszámoltak kiküldetésük eredményeiről mely a hegyvidéki falu feltérképezése vala.

Diez secunda

Ezen a napon egy ismeretlen török szolgálólány egy Itáliából importált megújult Firenzei művészet gyöngyszemével ismertette meg fekete seregünket. Ezt az magas komédiázással tette.


Következő néhány diezben részesültünk számos szemináriumban melyek közül a legkiemelkedőbbek Maestro Vetro, Andreas Bacitus, Rigó mester és a felülmúlhatatlan Stefanus Kocsis - Elődus Juasz tandem voltak. Nem csak szellemi hanem testi egészségünkre is gondot fordítottunk, s udvari tudósaink megvizsgálták, hogy egy jól táplált 4O kg-os vértezetben katonáink milyen gyorsan sülyednek a tőzeges talajon. A tábori esték víg mulatozással teltek a jövő retro muzikájára.

Diez sexta

Ezen a napon betekintést nyerhettünk egy sötét lyukba, melyből egy sosem elég s mely igazából holmi haladó elvű, s számunkra nehezen érthető kéz nelküli festészet boszorkányságáról okított. Ez napon délutánján lovagi tornán mérkőztek meg bajnokaink, s a győztesek dicsőségére az pornép zenéjét játszó muzsikusok szolgáltattak zenét az alkalmi mulatsághoz. Lett ez annyira siekeres, hogy folytatódott a következő napon is, mely nap a Diez Septima.

Diez nyócadik

Ez napunk legjelesebb eseménye a hadgyakorlat vala, mely során csapataink egymással mérkőztek nagy királyunk még nagyobb dicsőségére.

Diez nona (Második portyázás napja)

A bandérium ezen a napon a hegyek közé vonult, hogy a legmagasabb és így Urunkhoz legközelebb lévő szikla tetejéről tekintetét kies tartományunkra vesse. Zárodott vala ez nap Ornito Negrus szemináriumával az setét mókázás természetéről.

Diez decima

Ez nap tevékenysége szellemi felderítő út kies országrészünk, Erdély lelkekben élő tájain, melynek végén a csapatok beszámoltak a látottakról és hallottakról. Még az este idegenből érkezett bárdok s helyi lantosok mulattatak bennünket távoli földek csőcselékének zenéjével melynek neve ing...vagy blúz. Valamint szó esett vala Cronos lépteiről.

A következő nap a diez tizenegyedikus

Az éltető nap egyszerre kelt udvari tudósunk Maestro Béla szellemével aki korszakunk oskoláinak s vándordeákjainak szellemiségéről tartott excurzust.

 

Ez leve az elmúlt tizenegy nap rövid krónikája melyet ha bővíteni akarunk feltétlen említésre méltóak az napi rendszerességgel történő gyakorlatok előljárói, név szerint Ági - Juli  , Ivett - Anni - Fecó, János - Netta, Éva, Béci - Nóra valamint kevésbé rendszeresen, de annál sikeresebben Fradi, kinek aszisztense Bogi. Cselekedtek vala ők nap mint nap oly módon ahogy azt a tábori ügyek megkívánták nagy királyunk dicsőségére. Bizakodással tekintünk a jövőre, különösen a holnapi megméretkezésre, ehhez kérjük Isten segedelmét és nagy királyunk áldását.